Jelikož mě lidi často na streamech píšou, jestli je lepší ten anebo ten tank, rozhod jsem se udělat takový menší kvalitativní pořadí heavy a středních tanků na tierech 9 a 10. Jedná se o čistě můj subjektivní názor, kterej se může hráč od hráče lišit. Ale snažil jsem se v krátkosti vysvětlit, proř se mi daný tanky líbí/nelíbí. U každý desítky máte ještě napsaný, jestli se bere na SH (platí i pro CW). TD a Arty tam nepíšu záměrně, protože je nejezdím a ty tanky z toho úhlu pohledu neznám. Snad to někomu pomůže.
T10 Heavy tanky
T110E5 – univerzálnost, super dělo, pohyblivost a čelní pancíř, hlavním problémem je weakspot na věži a pancíř boků – na SH se bere hojně
IS-7 – super pancíř, dá se ale dobře střílet přes kolečko nebo přes pásy, pokud je ale v hulldownu, je to jeden z nejlepších tanků na danou pozici – dělo řekněme průměrný – kvůli pancíři se bere na SH
AMX 50B – asi nejzábavnější heavy pro zkušený hráče, kombinace zásobníku a pohyblivosti je vražedná, ovšem docela těžký na hraní – na určítý mapy se brává na SH
T57 Heavy – do města a soubojů na kratší vzdálenost lepší než AMX 50B, jinak ale nudnější na hraní kvůli pohyblivosti – na některý mapy se může na CW hodit
IS-4 – na sidescrapping lepší než IS-7, má i lepší dělo, ale má horší mobilitu a hlavně weakspot na střeše věže – když je nedostatek IS-7, bere se na SH
FV 215b – super dělo a slušná pohyblivost, ovšem totálně papírová vana a pancíř boků – na SH téměř nepoužitelný
E-100 – pancíř, nevýhodou je slabá vana a to, že vás stejně každej rozpárá goldem. Navíc je to hrozně pomalý a jdou po vás artyny jak po flusu. - bere se především na obrany SH, kde se dopředu ví mapa.
113 – mobilita, bohužel velmi špatná deprese děla a pancíř vany/boků, kam vás prorve cokoliv. Hybrid mezi medkem a heavynou, kterej ani jednu roli příliš nezvládá – na SH nepoužitelný
VK7201 – horší brácha E-100, především horší pancíř věže a delší reload z něj dělaj horší tank, trochu to vynahrazuje zlepšenou mobilitou. Hlavně je ale neskutečně hnusnej. - na SH se nebrává
Maus – pomalá velká kráva, kterou milujou artyny a do věže ji propáře všechno. Mám pokračovat? - na SH se bere pouze na obranu, na konkrétní místa na mapách.
T10 Medium tanky
E50M – kombinace pancíře, mobility a skvělýho děla – jedinou nevýhodou je DPM – podobně jako E5 u heavyn je neskutečně univerzální – hodí se víc na random než SH
Objekt 140/T62A – pancíř věže, lepší mobilita než 50M a DPM děla – jedinou nevýhodou alfa dmg a v určitých případech deprese děla – berou se hodně na SH – víc ale 140, je rychlejší
Leopard 1 – nejlepší pohyblivost společně s batchatem, přesný dělo, deprese děla – spíš na random než na SH
Bat Chat – jedinej autoloader, pohyblivost – je základem týmu na SH
STB-1 – deprese děla, vražedný DPM. Nevýhodou je nespolehlivý dělo a menší penetrace – na SH se občas bere taky, na určitý mapy
Objekt 430 – ve všem (krom DPM a pancíře podvozku, na kterým stejně nezáleží) horší než jeho dva bratříčci, proto jsem ho dal níž – může se brát na SH, když je nedostatek 140/62
M48/M60 – umí všechno ale zároveň nic dobře, pro mě hlavní nevýhodou velmi malej camo rating – na SH nepoužitelnej téměř
FV 4202 – super tank, kterej totálně zabíjí jedna věc – 40 km/h maximálka – jezdíte jako heavyna – na SH téměř nepoužitelný
121 – super tank, kterej totálně zabíjí jedna věc – téměř nulová deprese děla – na SH se dá brát jen na plochý mapy bez kopců, kterejch moc není
T9 Heavy tanky
E 75 – nejlepší v kombinaci pancíře a mobility, dělo dává sice pecky, ale hodně dlouho nabíjí. Ovšem skvělej tank na sidescrape/hulldown
ST-I – podobný charakteristiky jako E 75, má ovšem horší mobilitu a papírovější vanu. V hulldownu je ale lepší. Oba tanky jsou relativně srovnatelný.
WZ-111-1-4 – Velmi dobrá pohyblivost, dělo podobný E75, ale má lepší charakteristiky. Velmi slabá vana a boky, ale v hulldownu je to velmi nebezpečnej tank
M103 – super mobilita a dělo, čelní pancíř není žádnej zázrak, ale nižší tiery odrazí. Hodně trpí na poškozenou munici
VK4502P – v určitých situacích asi nejvíc OP heavyna, ale jen do tý doby, co bude k nepříteli čelem. Jinak neskutečně pomalej, neohrabanej stroj, kterej má všechen pancíř jenom vepředu.
AMX 50 120 – totálně papírová, zato pohyblivá heavyna s autoloaderem – problémem je špatná deprese a ještě horší elevace děla a čas mezi nábojema v autoloaderu.
IS-8 – sice pohyblivej, ale papírovej tank s nepříliš spolehlivým dělem. Něco jako 113 na desítce. Snaží hrát si na medko i heavy, ale ani jednu z rolí příliš nezvládá
Conqueror – je těžký ho dávat na poslední pozici, měl jsem ten tank rád, ale objektivně vzato krom dobrýho děla nic moc nenabízí – mobilita průměr/nadprůměr, ale mít takhle papírovej tank jako heavynu je špatný. Pořád to ale není úplně špatnej tank, se všema T9 heavy se dá zahrát.
T9 Medium tanky
T-54 – na prvním místě je za předpokladu, že v T10 MM budete střílet goldy. Jinak nižší tiery spolehlivě odingá, má slušný DPM a v kombinaci s pancířem neskutečnou pohyblivost
E 50 – stejně jako E50M na desítce super univerzální stroj, oproti 50M je bohužel o dost pomalejší, ale i tak je skvělá.
T54E1 – autoloader, v určítých situacích až OP, v desítkách mu trošku chybí penetrace a občas ho potápí nepřesný dělo.
M46 Patton – ok mobilita, ok dělo, nic moc pancíř, ale v kombinaci s depresí děla a slušným DPM z toho nakonec vychází velmi dobrej tank
Type 61 – velmi podobnej playstyle jako Patton, je lepší v penetraci, ovšem má ještě horší pancíř a trošku horší DPM.
Centurion Mk.7 – stejně jako dva tanky před ním má -10 stupňů depresi, zabíjí ho ovšem kombinace maximálky (40 km/h) a velmi dlouhýho reloadu (pouze 5 ran v minutě)
Objekt 430 II – podobnej jako T-54, takže logicky by měl být někde u ní, ale v mých očích ten tank neskutečně limituje věž, která se otáčí jen 90 stupňů do každý strany a taky hrozná deprese děla
Lorraine 40t – autoloader, v podstatě rychlejší AMX 50 100, problémem je úplná papírovost a absence camo bonusu – těžkej na hraní
Leopard PTA – nejrychlejší T9 medko, ale zde klady končí. Dlouhej reload, malá deprese děla. To jsou hlavní problémy PTA, společně s neustále poškozeným ammorackem. Taky těžkej na hraní
WZ-120 – Proč nejhorší? Kombinace dvou věcí – 3,4 vteřiny aim time a -3 stupně deprese děla. Tahle kombinace je na mě prostě moc